Ínycsiklandozó fenyőtoboz
Gabonapehely és mogyoróvaj – csupán ennyi kell ahhoz, hogy egy roppant egyszerű, mégis egészséges és izgalmas édességet készítsünk karácsonyra.
Nem szükséges sütni, s a gyerekeket is nyugodtan be lehet vonni a készítésébe. S miért ne lehetne ezt akár egy decemberi vagy januári esküvőn is felszolgálni? Ötletes, elegáns, egyedi – a természet sem alkothatott volna édesebb fenyőtobozt…
Mire lesz szükséged?
- 3 bögre csokis gabonapehely (lehet párna alakú, de lehet hagyományos kagyló alakú is)
- 6 db ropi
- ½ bögre mogyoróvaj
- ¼ bögre Nutella
- 3 evőkanál lágy vaj
- 1 bögre porcukor
Hogyan készítsd el?
Keverjük össze a mogyoróvajat, a Nutellát, a vajat és a porcukrot egy tálban.
Egy ropi köré nyomkodjuk a masszát úgy, hogy egy kisebb fenyőtobozt formáljon.
A masszába kezdjük el beleszurkálni a gabonapelyheket úgy, hogy felfelé haladva minél sűrűbben rakjuk.
A „toboz” teteje felé már kettévágott, háromszöget formázó gabonapelyheket tűzzünk.
A végén a ropi kilógó végét vágjuk le. A kilátszó maradékot takarjuk le mogyoróvajjal, s még néhány apró háromszög alakú gabonapehellyel fedjük be.
A havas hatásért szórjuk be porcukorral.
Forrás: Handmade Charlotte